Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Νέο «όπλο» στήριξης των επιχειρήσεων: επιστρεπτέα προκαταβολή

 



            



      Νέου τύπου Επιστρεπτέα Προκαταβολή, που υποκαθιστά και ενσωματώνει την Ειδική Αποζημίωση των 300-534 ευρώ και τα voucher που είχαν ληφθεί τον Απρίλιο, θα δοθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες που είχαν αποκλειστεί από τους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος. Για πρώτη φορά εντάσσονται και ατομικές επιχειρήσεις που δεν έχουν καν ταμειακή μηχανή.

Παλαιοί και νέο δικαιούχοι, θα μοιραστούν 900 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο και άλλα 750 δισ. τον Δεκέμβριο.  Με βάση τις ανακοινώσεις το 50% της επιστρεπτέας προκαταβολής 4 θα αποτελεί επιδότηση και παράλληλα διευρύνονται οι δικαιούχοι με την συμμετοχή των ελευθέρων επαγγελματιών με ατομικές επιχειρήσεις χωρίς υπαλλήλους και ταμειακή μηχανή.

Αυτή η κατηγορία των δικαιούχων θα λάβει 1.000 ευρώ από την επιστρεπτέα προκαταβολή IV και έως 1.000 από την επιστρεπτέα προκαταβολή V με μοναδική προϋπόθεση να εμφανίζουν μια μείωση τζίρου τουλάχιστον 20% και να έχουν ένα τζίρο αναφοράς 300 ευρώ. Στην ουσία ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες συγχωνεύεται - ή καλύτερα αντικαθίσταται - το επίδομα ειδικού σκοπού που καταβλήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση και προβλήματα στην πρώτη περίοδο της πανδημίας με την επιστρεπτέα προκαταβολή αφού το 50% των 1000 ευρώ δεν πρόκειται να επιστραφεί.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε εννέα πρωτοβουλίες για την ενίσχυση εργαζόμενων και επιχειρήσεων. Για την σωστή υποβολή των αιτήσεων οικονομικής ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής και την ρευστότητα της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με την  ADVANCED CONSULTANTS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε. και τα εξειδικευμένα στελέχη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου