Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Προσλήψεις ΑΣΕΠ

 


          Το ζήτημα των προσλήψεων στην δημόσια διοίκηση βρίσκεται διαρκώς στην επικαιρότητα.
Η επιλογή του προσωπικού που στελεχώνει τις δημόσιες υπηρεσίες αποτελεί πολλαπλώς σημαντική διαδικασία. Η ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού επηρεάζει αφενός την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει η δημόσια διοίκηση, αφετέρου την αξιοπιστία των αποφάσεών της και την αποδοχή τους από τους πολίτες. Οι διαδικασίες επιλογής του προσωπικού στο δημόσιο συνιστούν, συνεπώς, κρίσιμη παράμετρο του όλου μεταρρυθμιστικού εγχειρήματος της δημόσιας διοίκησης.

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκονται δεκάδες αιτήματα για πρόσληψη προσωπικού σε φορείς του δημοσίου. Για το 2021 ο προγραμματισμός προσλήψεων που παρουσιάστηκε περιλαμβάνει έγκριση για 8.620  θέσεις τακτικού προσωπικού (εντός του κανόνα 1:1), καθώς και  299 θέσεις τακτικού προσωπικού, οι οποίες αφορούν επιμελητήρια εκτός Γενικής Κυβέρνησης και Κ.Υ.Τ., 62 θέσεις δικηγόρων-νομικών με έμμισθη εντολή (εκτός του κανόνα 1:1) και   2.618 θέσεις εποχικού προσωπικού εκ των οποίων 2.500 εποχικοί πυροσβέστες.

Η τοπική αυτοδιοίκηση ενισχύεται ουσιαστικά με 782 νέες προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες. Ουσιαστικά «ανοίγει» ο δρόμος για την προκήρυξη ουρά της 3Κ/2018 η οποία έχει μπει στον πάγο για πολύ καιρό. Όπως φαίνεται, ωστόσο, το υπουργείο σχεδιάζει να βγάλει την εν λόγω προκήρυξη μέσα στο 2021.

Σημειώνεται ότι για να αποφευχθεί οποιαδήποτε καθυστέρηση, προωθείται διακριτή έγκριση για επιπλέον 655 θέσεις στην Ο.Σ.Υ. και την ΣΤΑΣΥ, (οδηγοί και λοιπές τεχνικές ειδικότητες) και για αυτό τον λόγο δεν περιλαμβάνεται στον ανωτέρω προγραμματισμό. Η μισθοδοσία του εν λόγω προσωπικού θα καλυφθεί επί του παρόντος από τις πιστώσεις που προορίζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ADVANCED CONSULTANTS SA αναλαμβάνει τη σύνταξη φακέλου και την σωστή υποβολή της αίτησης για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Απευθυνθείτε στα έμπειρα στελέχη μας για κάθε επιθυμητή διευκρίνιση. Κάντε την αίτηση γρήγορα και σωστά αξιοποιώντας την εμπειρία των εξειδικευμένων συμβούλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου